Пчелите и Солената вода гостуват на Флора Бургас 2023

Мултимедийната презентация с фокус ПЧЕЛИ И ВОДА В РЕГИОНА БУРГАС-КАМЕНО, част от културната програма на  ЦВЕТНО ИЗЛОЖЕНИЕ „ФЛОРА 2023“- 28.04. – 8.05.2023 и бе представена на 1 май 2023, понеделник с начало 12 часа,  финансирана по проект BG14MFOP001-4.098-0008 „Водните ресурси с фокус развитие на Апитуризъм в регион Камено - Бургас в контекста на Стратегията Син Растеж и популяризирането им като туристическа локация чрез дигитализация“, финансирано по Мярка BG14MFOP001-4.098 - Развитие и популяризиране идентичността на територията на МИРГ „Бургас – Камено”, Програма за Морско Дело и Рибарство 2014-2020 с Бенефициент Сдружение „Медът на изтока“ – гр. Камено представи на публиката напредъкът по проекта.

 Иновативният елемент в дигиталното представяне на проектните дейности бе озвучаването на видеото с опциите, които предлага изкуственият интелект към момента. Адаптирани бяха забравени исторически факти за пчеларството и древните българи и археологически находки от региона, както и бе излъчена песен на английски език, създадена по текст от „Пчела“- стихотворение на бургаската поетеса Петя Дубарова. Цялото съдържание на презентацията по проекта до момента се осъществи благодарение на доброто сътрудничество между Сдружението „Медът на изтока“ – гр. Камено и пчеларите от региона, както и с любезното съдействие на служителите в Експозиционен център Флора - Бургас, Регионална библиотека "Пейо Яворов" - Бургас, Община Камено, Община Бургас и МИРГ Бургас - Камено.

Предстоящите събития по проекта са предвидени за датите:

  •  8 юли 2023 Летен дeн на пчеларя- св Прокопий – събитието е с локация Община Камено, център - площадът пред сградата на общината.
  • 31 октомври 2023 Международен ден на Черно море – Пчелите и Солената Вода -  събитието е с локация Експозиционен център Флора – Бургас.

Проектът е с продължителност до  22.11.2023 година.